10.2 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоЕвропаАнадолу Ефес си върна трона в Турция (видео)

Анадолу Ефес си върна трона в Турция (видео)

Титла №16 за отбора на Ергин Атаман в южната ни съседка

Aнадолу Ефес е новият шампион на Турция. Селекцията на Ергин Атаман триумфира в шампионата на южната ни съседка след 3-0 победи във финалната серия срещу Пинар Кършияка. В последната среща Василие Мицич и компания спечелиха с 83:74 като гости.

Отборът от Истанбул си върна трона в Турция след двугодишна пауза, като ще постави във витрината си общо 16-та титла. По пътя към златото Ефес отстрани още Дарушафака и Фенербахче, допускайки само едно поражение в плейофите.

Василие Мицич бе над всички за Анадолу Ефес с 29 точки и 7 асистенции, като той бе избран и за MVP на финалите. Шейн Ларкин добави 15 и 7 асистенции. Родриг Бобуа финишира с 11 точки.

Виторио Браун бе най-добър за Пинар Кършияка с 21 точки и 5 борби. Ерик МакКалъм оформи дабъл-дабъл – 18 и 11 асистенции. Джейлън Браун остана с 13 точки.

Победата на Ефес по всяка вероятност слага край на ерата на Ергин Атаман в клуба. Последният ще продължи кариерата си в Панатинайкос от следващия сезон.

СТАТИСТИКА ОТ ПИНАР КЪРШИЯКА – АНАДОЛУ ЕФЕС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани