9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНационални отбориАлександър Везенков e №1 на България за 2022 г. (видео)

Александър Везенков e №1 на България за 2022 г. (видео)

Крилото на Олимпиакос изпрати много силна година

Aлександър Везенков продължава да трупа награди в своята колекция. 206-сантиметровото крило бе избран за най-добър баскетболист през 2022 г., играещ в чужбина, в анкетата на БФБ. Това стана ясно по време на церемония, провела се по-рано днес в София.

Миналата година се оказа най-успешната в кариерата на българския национал. С екипа на Олимпиакос през 2022 г. Александър Везенков спечели златен требъл – Купата и титлата в Гърция, както и Супекупата в южната ни съседка. Освен това, крилото участва във Финалната четворка в Евролигата, утвърждвайки се като един от най-добрите на Стария континент. Намери място в Идеалната петица в турнира на богатите през 2021/2022.

С националния отбор на България Александър Везенков участва на Евробаскет 2022, където отново блестеше с изявите си. През миналата година 27-годишният баскетболист стана и Спортист №1 на България, както и носител на Спортен Икар.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани