7.9 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоБългарияГеорги Митровски представи България в програма на ФИБА

Георги Митровски представи България в програма на ФИБА

Общо 17 участници на възраст между 19 и 34 години се включиха в семинар, проведен в Швейцария

Българската федерация по баскетбол приключи успешно участието си в програмата на фондацията на ФИБА – Youth Leadership 2023.

България бе представена от Георги Митровски, а общо 17 участници на възраст между 19 и 34 години, излъчени от своите федерации, се включиха в четири виртуални сесии, както и на присъствен семинар в централата на ФИБА в Швейцария. Младежките лидери успяха да се научат как да използват баскетбола, за да създадат положително въздействие в своите общности.

В ход на програмата се проведоха различни събития, част от инициативата “Basketball For Good“. България организира дарителска кампания по време на Европейското първенство за девойки, Дивизия B, на което София бе домакин през миналото лято.

Всеки от тимовете на шампионата имаше възможност да дари свои екипи за каузата, които след това бяха раздадени на над 100 деца в риск от различни инситуции по време на спортен турнир във Велико Търново. Това стана възможно благодарение на сътрудничеството на Българската федерация по баскетбол и Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.

Част от инициативите на останалите участници бяха насочени към климата, екологията, темата за здравето, както и устойчивото развитие.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани