11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияАлександър Гавалюгов в сборен отбор на турнир за подрастващи на Евролигата

Александър Гавалюгов в сборен отбор на турнир за подрастващи на Евролигата

Надпреварата ще бъде в Задар този уикенд

Талантът на Балкан Александър Гавалюгов ще вземе участие на престижния турнир на Евролигата – „Next Generation“, който ще се проведе в хърватския град Задар през уикенда, съобщава Sportal.bg. Младежкият национал на България е част от сборен отбор на име „Next Generation Team Zadar“, в който са събрани някои от най-перспективните млади състезатели на Стария континент.

Александър Гавалюгов е смятан за едно от двете най-изявени имена в състава. Специалистите от платформата „Overtime Europe“ определиха именно него, както и съотборникът му Фин Шот като двамата играчи, които ще бъдат лидери на тима в Задар. Интересен факт е, че двамата бяха съперници по време на Европейското първенство U16 в Дивизия Б през миналото лято, когато България победи Австрия с 96:71.

„Next Generation Team Zadar“ се намира в една група с отборите на Барселона, Академия Хелзинки и Задар. Първият мач на Гавалюгов и компания е утре от 16:45 ч. срещу Задар. В неделя сборният отбор се изправя срещу Барселона от 12:15 часа, а в същия ден от 19:00 ч. е и двубоят с Академия Хелзинки.

В другата група са отборите на Сарагоса, Цедевита Олимпия Любляна, Макаби Тел Авив и Стеладзура. Победителите в двете групи ще се изправят един срещу друг в неделя в спор за първото място в турнира, което ще осигури на завършилия на първа позиция билет за Финалния турнир през месец май. Досега два отбора се класираха за него – Ховентут Бадалона и Реал Мадрид, които спечелиха първите два турнира съответно в Патра и Мюнхен.

В своя тим Гавалюгов ще може да попива знания от направилия сериозна визитка като баскетболист финландец Петери Коронен, който е старши треньор на отбора. Стрелецът се подвизаваше в някои от най-силните отбори в Европа като Барселона и Байерн Мюнхен.

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани