18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБААлександър Везенков сред титулярите за Сакраменто за първи път (видео)

Александър Везенков сред титулярите за Сакраменто за първи път (видео)

Българинът излезе на терена срещу Лейкърс заедно с Домантас Сабонис, Харисън Барнс и ДиАрън Фокс

Александър Везенков започна като титуляр за Сакраменто. Това се случи във втория мач на българина с екипа на „кралете“ от предсезонната подготовка на тимовете отвъд океана. В тази среща Кингс отстъпиха на Лос Анджелис Лейкърс със 101:109 в „Хонда сентър“, в Анахайм.

206-сантиметровото крило, който заслужи това със силната си игра при неофициалния си дебют за Кингс преди няколко дни, влезе на паркета редом до играчи на Сакраменто като Харисън Барнс, Домантас Сабонис, ДиАрън Фокс и Кевин Хюртер. Спортист №1 на България за 2022 г. остана на терена 22 минути, в които регистрира 7 точки, 2 борби, 1 асистенция и 1 открадната топка. При стрелбата си от игра Александър Везенков бе 3/10, включително 1/4 от тройката.

От неговите съотборници ДиАрън Фокс отбеляза 18 точки плюс 5 асистенции. Харисън Барнс вкара 15.

ДиАнджело Ръсел бе най-добър за Лос Анджелис Лейкърс с 21 точки и 8 асистенции. Гайб Винсент се отчете с 18. С по 13 точки финишираха Руи Хачимура, Таурийн Принс и Крисчън Ууд.

В игра за „езерняците“ не се появиха Леброн Джеймс, Антъни Дейвис и Остин Рийвс.

Кингс имаха аванс от точка на голямата почивка – след 51:50. След паузата обаче въпреки агресията на ДиАрън Фокс, Лейкърс взеха нещата в свои ръце и чрез Дианджело Ръсел стигнаха до 70:62, а след това и до двуцифрен аванс. В последния период преднината на тима от Ел Ей стана 17 точки, което му гарантира победата.

Следващата мач от подготвителния период преди новия сезон в НБА на Сакраменто на Александър Везенков ще бъде на 16 октомври от 4.30 ч. българско време. Тогава крилото и отборът му ще излязат срещу Голдън Стейт.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – КИНГС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани