12.7 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков остава основен кандидат за приза MVP на сезона в Евролигата

Александър Везенков остава основен кандидат за приза MVP на сезона в Евролигата

Това показва втората за сезона анкета, направена сред генералните мениджъри на клубовете от турнира

Генералните мениджъри в Евролигата продължават да държат упорито на прогнозата си, че Александър Везенков е основен кандидат за приза MVP на сезона. Това става ясно от втората им анкета за 2022/2023, направена в края на миналата година.

206-сантиметровото крило получава 61.1% от вота им. Към момента Александър Везенков е играчът с най-висок коефициент средно на мач – 25.3 след 15 изиграни срещи за Олимпиакос в турнира на богатите.

27-годишният баскетболист е втори по отбелязани точки – с по 19.2 на двубой, както и втори по борби – с по 7.2 овладени отскочили от двата ринга топки. Освен това, Спортист №1 на България за 2022 г. има още средни показатели от 2 асистенции и 1.3 откраднати топки.

В добавка, Александър Везенков събира най-много гласове в графата „Играч, с който искате да подпишете“, като получава 27.8% от тези на генералните мениджъри в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Втори пък е Василие Мицич (Анадолу Ефес) с 16.7%.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани