5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Везенков на крачка от още един дабъл-дабъл в Гърция

Александър Везенков на крачка от още един дабъл-дабъл в Гърция

Крилото над всички за Олимпиакос срещу Арис за 12-та победа

Александър Везенков и Олимпиакос записаха 12-та победа в първенството на Гърция през този сезон. Българинът и отборът му надделяха над Арис с 87:76 като гости в отложен мач от 11 кръг в шампионата на южната ни съседка.

206-сантиметровото крило се завърна в редиците на Олимпиакос в гръцкия елит, след като пропусна два двубоя, заради здравословни проблеми. 26-годишният баскетболист поведе колоната на реализаторите на „червено-белите“ срещу тима, с който направи първите си стъпки в мъжкия баскетбол.

Александър Везенков остави на сметката на Олимпиакос 18 точки плюс 8 борби, 3 асистенции, 1 открадната топка и 2 чадъра за 22 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 4/6 от средно разстояние, 2/4 зад дъгата и 4/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Шакил МакКисик вкара 17 точки. Костас Слукас финишира с 10, 5 борби и 7 асистенции.

Оливър Ханлан бе над всички за Арис с 35 точки, от които 7 тройки.

Това е седми пореден успех за Олимпиакос при визитите му на този съперник. Освен това, грандът от Пирея няма загуба срещу Арис в последните си 13 двубоя като гост в редовния сезон на гръцкия шампионат.

Олимпиакос има в актива си и 1 загуба, като заема първо място в класирането. На 14 февруари Александър Везенков и компания ще приемат Лаврио. 

СТАТИСТИКА ОТ АРИС – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани