10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаОще три години за треньора на Везенков в Олимпиакос

Още три години за треньора на Везенков в Олимпиакос

Йоргос Барцокас остава в Пирея до 2025 г.

Олимпиакос награди своя наставник Йоргос Барцокас с още три години в Пирея. От лагера на гръцкия гранд обявиха, че 57-годишният специалист ще води тима до 2025 г.

Гръцкият наставник бе с основна заслуга за успешния сезон на Олимпиакос, който изведе до златен дубъл – с титлата и Купата в южната ни съседка. Освен това, под негово ръководство „червено-белите“ играха и на Финалната четворка в Евролигата. Треньор №1 в турнира през 2021/2022.

Йоргос Барцокас бе сред виновниците за страхотното представяне на Александър Везенков, както в най-силната клубна надпревара на Стария континент, така и по терените в Гърция. Под неговите наставления българинът намери място в Идеалната петица на сезона в Евролигата.

Йоргос Барцокас продължава втория си период в Олимпиакос. Първият бе от 2012 до 2014 г. През 2013 г. достига до злато в Евролигата, както и до Междуконтиненталната купа. Най-добър наставник на Гърция през 2010 г. В кариерата си досега бившият играч на Маруси работи още с Олимпия Лариса, Паниониос, Локомотив Кубан, Барселона и Химки.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани