9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков: Лукс е да имаш в отбора си играч като Йоргос...

Александър Везенков: Лукс е да имаш в отбора си играч като Йоргос Принтезис

Научаваме много от баскетболисти като него, допълва крилото на Олимпиакос

Александър Везенков изглежда е оптимист преди втория мач на Олимпиакос от 1/4-финалната плейофна серия в Евролигата. Крилото и колегите му ще излязат срещу Монако утре (22 април) от 19.00 ч. в Двореца на мира и дружбата, като имат в актива си 1 победа.

Трябва да сме още по-решителни, да играем с още по-голяма енергия и страст. Трябва да бъдем по-добри, особено в нападение. Не мисля, че изиграхме добър двубой вчера, но енергията, която вложихме в защита и фактът, че се раздадохме, ни помогнаха да спечелим. Знаем, че Монако ще бъде още по-подготвен. Ще трябва да бъдем по-добри, за да вземем победата“, сподели пред гръцките медии Александър Везенков.

Познаваме се добре с Монако. Може да има някой нов ход в първите минути, но не мисля, че това може да бъде определящо за победата във втория мач. Смятам, че ако контролираме темпото, лимитираме отново Монако и играем по-добре в нападение, вярвам, че ще имаме всички шансове, подкрепяни от публиката, да стигнем до 2-0„, добави крилото на Олимпиакос.

Лукс е да имаш в отбора си играч като Йоргос Принтезис. От него, както и от Слукас и Папаниколау, които имат много такива мачове зад гърба си, научаваме много. Притеснително е да играеш в такава атмосфера, особено ако това ти се случва за първи път. Но когато имаш тези трима играчи в съблекалнята, това е благословия. Мисля, че това определя Олимпиакос тази година. Ние сме 13 състезатели, готови да си помагаме по всяко време. Има огромна химия в нашия отбор“, завършва Александър Везенков.

Везенков помогна на Олимпиакос да разклати Монако в плейофите на Евролигата (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани