20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБААлександър Везенков за Кингс: Нещата стават по-добри с всеки изминал ден (видео)

Александър Везенков за Кингс: Нещата стават по-добри с всеки изминал ден (видео)

Когато двубоите стартират, ще се наслаждавам още повече, допълва крилото

Александър Везенков отново застана пред журналистите отвъд океана. Това се случи по време на деня, отреден за медии в Сакраменто, където националът ще играе в следващите три години.

Чувствам се чудесно, вече един месец съм в Сакраменто. Всичко върви добре, цялият клуб ме кара да се чувствам така все едно е второто ми семейство, за което съм много благодарен, както и на моето семейство, което също доста ми помага. Нямам търпение да започна да играя„, заяви Александър Везенков.

Всичко е различно, от първия играч до президента на клуба. Всички ме питат как се чувствам аз и моето семейство. Връзката е различна. Ако не го почувстваш, няма как да го изразиш. Нещата стават по-добри с всеки изминал ден. Това очаквам да се случи и по време на мачовете. С всяка среща трябва да сме по-добри. Различно е, идвам от различен континент и различна държава, но съм тук да сбъдна моята мечта и отборът да побеждава“, казва още Спортист №1 на България за 2022 г.

„Всички виждат какво може да прави Сакраменто в офанзивен план – темпо, бързина, движение на топката. Смятам, че това е страхотно, но предизвикателството идва от това колко добри ще сме в защита. Трябва да се подобрим в това отношение, но също така трябва да поддържаме и много добро ниво в нападение. Аз също ще работя, за да ставам по-добър. Чувствам се уверен в себе си, затова съм тук„, добави новото попълние на Кингс.

„Този град е едно спокойно място. Малко ми прилича на голямо село, но много хубаво. Всички виждат какъв играч е Ди‘Арън Фокс, но по-важното е, че той е много добро човешко същество. Помага на останалите в тренировките. Всички добри баскетболисти могат да бъдат звезди, но да си останеш същият човек, какъвто си бил в началото, да помагаш на останалите и да им обръщаш внимание повече, отколкото на себе си, е ключът„, смята Александър Везенков.

Играта в НБА е различна, бързината също. Пълно е с талантливи играчи, които могат да бележат във всеки момент. Не знам коя ми е най-силната страна, трябва да питате треньора. Чакам моята възможност, готов съм да помагам на отбора. Не ме притеснява това, че ще влизам от пейката, защото когато тимът печели, тогава всички са щастливи и клубът се справя по-добре. Ще направя каквото трябва, за да печелим“, е мнението на MVP в Евролигата от миналия сезон.

Кийгън Мъри тренира много здраво, доста е спокоен. Не говори много, но това, което харесвам в него, е трудът, който полага. В него виждам себе си, когато бях по-млад. Разбира се, говорим за различно ниво. Той ще бъде по-добър от миналия сезон“, допълва бившият играч на Олимпиакос.

„Когато реших да стана част от отбора, не познавах играчите. Решението да продължа в НБА беше мое. Когато видях толкова опитни баскетболисти и колко труд полагат, това ми показа, че съм взел правилното решение. Нямам търпение мачовете да започнат. Последният един месец беше труден, тъй като нито имаше срещи, нито тренировъчният лагер беше започнал. Когато двубоите стартират, ще се наслаждавам още повече, завърши Александър Везенков.

В следващите часове ще стартира и тренировъчният лагер на Кингс. Преди новия сезон в НБА 206-сантиметровото крило и неговите съотборници ще изиграят пет срещи.

Стартът на 2023/2024 в най-силното първенство в света ще бъде на 25 октомври. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани