9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Везенков близо до трипъл-дабъл на старта на плейофите в Гърция

Александър Везенков близо до трипъл-дабъл на старта на плейофите в Гърция

Българинът изстреля Олимпиакос до първа победа в елиминациите

Александър Везенков и Олимпиакос стартираха с победа плейофите в гръцкото първенство. Пред своята публика българинът и отборът му се наложиха над Перистери със 79:67 в първия си мач от 1/4-финалите в шампионата на южната ни съседка. Това бе първи успех за „червено-белите“ в елиминациите на гръцкия елит след завръщането им след наказание от две години.

206-сантиметровото крило се превърна в най-полезния играч на Олимпиакос в срещата, след като достигна до дабъл-дабъл – 20 точки и 15 борби плюс 6 асистенции и 1 открадната топка за 31 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си Борец №1 на Финалната четворка в Евролигата бе 7/9 от средно разстояние и 6/8 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Костас Слукас реализира 20 точки плюс 5 асистенции. Мустафа Фал вкара 11 в добавка към 5 борби.

За Перистери Терън Петуей реализира 19 точки. Димитрис Морайтис остана с 14, 6 борби и 6 асистенции.

Гостите владееха инициативата през по-голямата част от първото полувреме и поведоха с 35:28 след края му. След паузата, воден от Александър Везенков и Костас Слукас, Олимпиакос за първи път излезе напред с 41:40, но това не притесни Перистери, който със серия от 5-0 отново си върна лидерството за 52:48. В началото на последната част българинът и колегите му отново бяха напред след 59:54, но съперникът се доближи след 59:60. Две тройки на Костас Слукас и една на Янулис Ларенцакис обаче дадоха импулса на „червено-белите“, за да си осигурят победата.

В серията се играе до две победи от три двубоя. Следващият мач между двата състава ще бъде на 27 май в Перистери. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПЕРИСТЕРИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани