8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияАлександър Алексиев: Когато правим нещо, трябва да е от сърце

Александър Алексиев: Когато правим нещо, трябва да е от сърце

Моите амбиции са да напълним залата и да играем добър баскетбол, заяви треньорът на Ямбол

Александър Алексиев ще води Ямбол от новия сезон. Специалистът вече дебютира начело на тима, макар и неофициално, в контролите от предсезонната подготовка на тима.

Ямболии ще бъдат домакини на приятелски турнир, в който ще се включат още ЦСКА, Левски и Берое. Срещите ще бъдат днес и утре (30 септември) в зала „Диана“.

Чувствам се чудесно, защото градът е на доста прилично ниво. На мен ми прави много силно впечатление, въпреки че съм живял в чужбина. Страшно много ме изненада това, което виждам тук. Направени са много интересни неща за града, а хората са доста позитивни и възпитани. Това е, което виждам на първо четене„, заяви пред Диана Кабел ТВ Александър Алексиев. 

„Шапка свалям на треньорите, които са работили с подрастващите в нашия отбор, защото са си свършили работата. Отдолу също има доста интересни деца, така че идеята е да има сплав между опитни и интересни чужденци, както и млади играчи от Ямбол. Това е баскетболен град и винаги е създавал състезатели, има и плеяда от треньори“, каза още треньорът на Ямбол. 

Имам молба към публиката да пълни повече залата, защото това ще бъде интересно за града и страхотен стимул за играчите. В тима има две много сериозни имена в лицето на Павел Маринов и Иван Лилов, които до момента си вършат перфектно работата. Помагат в много неща. Разполагаме с 3-4-ма юноши от клуба, които също вървят много добре. Получават сериозно игрово време в контролите и се справят. Разбира се, че са в процес на изграждане като състезатели и характери. Ще продължавам да им давам възможност, но и искам да се борят за нея. Нека да си вършим работата. Когато правим нещо, трябва да е от сърце„, допълва наставникът. 

„Моите амбиции са да напълним залата и да играем добър баскетбол. Когато публиката идва в залата, да си тръгнат с позитивна нотка, дори и да сме загубили. Аз ще дам всичко от себе си, надявам се да направим добър и интересен сезон, за да направим стъпка напред за следващия“, добави специалистът.

„Ще се опитаме да играем добре и в двата мача за Купата на Ямбол. Нищо не мога да обещая, ще се хвърлим. Имената на Левски и ЦСКА са дразнители, както и това на Берое. Аз искам да направим някаква изненада, ще се радвам. Мен ме интересува да играем сърцато и добре, както и по-добре от турнира в Пловдив. Познавам треньорите на останалите три тима. Това са наставници, които доста време работят в България и имам някакво наблюдение, но не гледам те какво правят. Ако мога да открадна нещо от някой треньор, ще го направя. Нашата работа е такава„, е мнението на Александър Алексиев. 

„Преди всеки мач казвам на моите играчи да демонстрират характер и сърце. Освен за отбора, да играят и за семействата си“, признава той. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани