6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияАкадемик не се даде на Шумен (видео)

Академик не се даде на Шумен (видео)

Пловдивчани стопираха серията си от три поредни загуби в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик стопира серия от три поредни загуби в НБЛ. Отборът на Йордан Янков надви Шумен с 80:78 като гост в мач от 4 кръг в родния елит. Пловдивчани са с баланс от 1-3, подобно на селекцията на Янко Янков.

НАЙ-ДОБРИ: Тайлър Криймър бе много полезен за Академик и оформи дабъл-дабъл – 19 точки и 12 борби. По 15 добавиха Джейлън Минет и Джъстин Маккол, като вторият овладя и 8 борби.

Брайън Камерън бе над всички за Шумен с 32 точки, включително 15/16 от фаул линията, плюс 10 борби. Дейвид Ролинс се отчете с 15 и 5 асистенции. Джъстин Кохайда също стигна до двойните показатели – 12 точки и 13 борби.

КЛЮЧЪТ: След като имаше аванс от 3 точки след едно полувреме игра за 42:39, Академик успя да го увеличи до 9 точки за 53:44 след успешни акции на Джейлън Минет, Николай Маринов и Джъстин Маккол. Шумен отвърна чрез Брайън Камерън и Джъстин Кохайда, които намалиха пасива на тима си до 4 точки. Гостите обаче не се огънаха и чрез Джъстин Маккол, Тайлър Криймър и Мартин Маринов фиксираха 66:57 в своя полза след 30 минути. В последната четвърт Мартин Маринов направи преднината на пловдивчани 14 точки, но „жълто-зелените“ отговориха чрез Джъстин Кохайда, Росен Иванов, Ивайло Тонев и Брайън Камерън за 75:75. Във финалните секунди Академик издържа и чрез Джейлън Минет, Тайлър Криймър и Кръстомир Михов си гарантира победата, оформяйки 80:78 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 6 ноември от 19.00 ч. Академик Пловдив ще бъде домакин на Левски, докато същия ден от 17.00 ч. Шумен ще гостува на Миньор 2015 в столичната зала „Триадица“.

СТАТИСТИКА ОТ ШУМЕН – АКАДЕМИК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани