10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияШумен-2 е на финал на Изток в ББЛ А група

Шумен-2 е на финал на Изток в ББЛ А група

Миньор 2015 поведе в полуфинала на Запад

Шумен-2 се класира за финала в регион Изток на ББЛ А група. Тимът победи Светкавица като гост със 77:57 и с 2-0 затвори серията в своя полза. Съперникът му в решителния етап от плейофите ще бъде Шоутайм, който отстрани ИУ. Загубилите ще премерят сили в мача за третото място.

Успехът на Шумен-2 обаче не дойде особено лесно. Тимът на Светкавица водеше почти през цялото първо полувреме, като едва в края му противникът обърна за 35:34. Гостите поддържаха аванс от няколко точки след паузата, но без да успеят да се откъснат в резултата и последната четвърт започна при 55:48 в тяхна полза. Те обаче изиграха много силни последни минути, в които успяха да спечелят убедително. Шумен-2 отбеляза 8 тройки срещу едва 2 за опонента си, което бе и решаващо.

По 14 точки за победителите, отново с играчи от първия отбор в състава си, отбелязаха Йоан Йоргов (9 борби) и Константин Паисиев (13 борби). Ростислав Тончев записа 13 точки и 9 борби, Теодор Димитров вкара 11 точки, с 10 е Милош Чойбашич. За тима от Търговище Калоян Стоянов реализира 11 точки с 9 борби, Елизар Кръстев се отчете с 10 точки и 8 борби.

На Запад Миньор 2015 стартира с победа участието си в полуфиналите, след като в столичната зала „Триадица“ спечели срещу Хебър с 84:69.

След поредица от смени на водачеството в началото, след 10 минути игра отборът от Пазарджик поведе с 23:17. В средата на втория период обаче баскетболистите на Георги Младенов стигнаха до нов обрат, но на почивката Хебър отново имаше минимално предимство – 45:44. Ключова се оказа силната трета четвърт, в която Миньор 2015 натрупа солидна преднина и преди последната четвърт бе напред с 67:55. В оставащото време тимът нямаше проблем да поддържа разликата и да спечели.

Георги Бързаков бе най-резултатен за победителите с 29 точки. Милен Дудев се отчете с 13 и 11 асистенции, Христо Гатев има 10 точки и 9 борби. За Хебър играещият треньор Веселин Веселинов реализира 18 точки, 10 вкара Боян Тенев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани