14.6 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоНБААнтъни Дейвис и Леброн Джеймс разпиляха Маями за 1-0 във финалите в...

Антъни Дейвис и Леброн Джеймс разпиляха Маями за 1-0 във финалите в НБА (видео)

"Горещите" останаха без двама от основните си играчи

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Лейкърс направиха първата крачка към титлата в НБА през 2019/2020. “Езерняците” се наложиха над Маями със 116:98 в мач №1 от битката за златото в най-силното първенство в света, прекъсвайки 10-годишна суша без участие на финали.

И ОЩЕ: Двубоят се превърна в кошмар за “горещите”, които останаха и без двама от основните си играчи. Горан Драгич получи контузия в левия крак, след което стана ясно, че става въпрос за разкъсване на сухожилие в петата, като има вероятност той да не се завърне повече в серията. Бам Адебайо пък напусна паркета в третата четвърт заради травма в лявото рамо.

НАЙ-ДОБРИ: Антъни Дейвис нямаше спиране за Лейкърс и остави срещу името си 34 точки, 9 борби и 5 асистенции. Леброн Джеймс не прояви сантименти към бившия си отбор и се отчете с 25, 13 борби и 9 асистенции. Крилото се изкачи до четвъртото място във вечната ранглиста по борби и до втората позиция по отбелязани тройки във финали. Кентавиус Колдуел-Поуп приключи с 13 точки.

Джими Бътлър бе най-резултатен за Маями с 23 точки и 5 асистенции. Кендрик Нън се включи от пейката с 18 и 5 борби. Тайлър Хиро остана с 14 точки.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Лейкърс правеха каквото си поискат на паркета в Орландо. Те овладяха подкошието, като грабнаха 54 срещу 36 борби за съперника. Освен това, тимът от Ел Ей достигна до аванс от 32 точки, като приключи и с общо 15 тройки – сериозна цифра за отбор, който не разчита толкова много на стрелбата зад дъгата. Единствената надежда за Маями дойде в първите 6 минути, когато отборът направи серия от 13-0, за да поведе с 21:10, а в остатъка от срещата „езерняците“ бяха пълни господари на терена.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири победи от седем двубоя. Вторият сблъсък между Лейкърс и Маями ще бъде на 3 октомври.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – МАЯМИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани