12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияБалкан е последният полуфиналист в НБЛ

Балкан е последният полуфиналист в НБЛ

Ботевградчани пребориха Академик Пловдив за 2-1 и продължават напред

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан стана последният полуфиналист в НБЛ през този сезон. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Небойша Видич надви Академик Пловдив с 61:55 и след 2-1 победи продължава напред в плейофите на мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Крисчън Джоунс оформи дабъл-дабъл за Балкан – 17 точки и 10 борби. Дерик Маркс вкара 10. Амад Рори остави срещу името си 9 точки, 5 борби и 8 асистенции.

Дейшон Найт бе най-добър за Академик Пловдив с 15 точки. Васил Бачев се отчете с 11. Тони Гуджино грабна 15 борби.

РАЗВИТИЕТО: През първото полувреме двата отбора си размениха по една четвърт, като Амад Рори даде минимален аванс на домакините с кош за 31:29 след 20 минути. След паузата Академик обърна нещата в своя полза за 34:31 чрез Николай Титков и Николай Николов. Балкан отвърна чрез Димитър Димитров и Крисчън Джоунс за 35:34. Гостите не се забавиха и отново излязоха напред с 40:35 след успешни акции на Тони Гуджино и Васил Бачев. Надлъгването продължи, след като Дерик Маркс, Крисчън Джоунс и Илиян Пищиков поставиха равенство на таблото за 41:41 в края на третия период.

През последната четвърт Илиян Пищиков и Дерик Маркс се възползваха от пропуски на съперника за 46:41 в полза на ботевградчани. Академик отвърна с далечен снаряд на Тони Гуджино, но Балкан дръпна с 6 точки с помощта на Крисчън Джоунс и Димитър Димитров за 50:44. Дейшон Найт с 5 поредни точки в своя актив отново доближи гостите за 49:50. 1.42 мин. преди края Васил Бачев отново постави Академик на лидерска позиция за 53:52. В ответната атака Дерик Маркс не трепна от тройката за 55:53, а след това реферите отсъдиха крачки на Васил Бачев, с което той не бе съгласен. Ключова тройка на Крис Минков сложи точка на спора.

И ОЩЕ: За Балкан не игра Николай Грозев, заради здравословни проблеми, а Димитър Димитров получи травма в глезена, но остана на паркета.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На полуфиналите в НБЛ Балкан ще се изправи срещу Левски. Серията ще бъде до три успеха от пет срещи.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани