13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияАлександър Янев с трогателен спомен за Симеон Варчев

Александър Янев с трогателен спомен за Симеон Варчев

Крилото е един от играчите, които попиват от опита на легендарния специалист

Националът на България Александър Янев си спомни за общ момент с легендата Симеон Варчев. Бившият национален селекционер, извел представителния ни тим до осмо място на европейското през 1991 г., си отиде от този свят преди два дни след дълго боледуване

Симеон Варчев… гордея се, че успях да хвана немалка част и да се докосна до философията на Симеон Варчев. Гордея се, че имах възможността да ме тренира легендата на българския баскетбол Симеон Варчев. Гордея се, че ТОЙ ме научи на това как да живея с баскетбола и как да живея чрез баскетбола. Гордея се, че познавах велика личност като Симеон Варчев. Благодарение на него Варна има един единствен отборен спорт с успехи за последните 40 години… и това е баскетболът. Дисциплина, възпитание, уважение, професионализъм, воля, отговорност, да живееш за тази игра – баскетбол, това са малкото неща, които аз успях да науча от теб, тренер. Няма да забравя един ден как той ме извика след тренировка и ми каза: „Днес си загуби времето в залата, Сашо, даже не съм забелязал, че си бил на тренировка.“ Аз, естествено, не знаех какво да му отговоря, а той продължи. „Ако не идваш тук всеки ден да ставаш по-добър и да правиш поне едно нещо по-добре от вчера, значи си губиш времето. Стягай се“.

Поклон пред светлата му памет„, написа крилотo в профила си в социалната мрежа Instagram.

Отиде си Симеон Варчев

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани