14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияБалкан зарадва новия си треньор Васил Христов с победа над ЦСКА (видео)

Балкан зарадва новия си треньор Васил Христов с победа над ЦСКА (видео)

Ботевградчани лимитираха съперника под 60 точки у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан се върна на победния път в НБЛ. В своята „Арена Ботевград“ шампионите спечелиха срещу ЦСКА с 86:59 в отложен мач от 23 кръг в първенството при мъжете. Ботевградчани са с баланс от 16-10 и са четвърти в класирането, докато столичани имат 13-13 на петата позиция.

И ОЩЕ: Двубоят бе първи начело на Балкан на треньора Васил Христов, който замени Небойша Кнежевич по-рано тази седмица.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Грозев приключи с 18 точки и 5 борби за Балкан. Димитър Димитров го последва със 17 и 8 борби. Майки Диксън вкара 13 точки. Йордан Минчев финишира с 10.

Георги Боянов единствен финишира с двуцифрен точков актив за ЦСКА – 17 точки и 6 борби. За „червените“ не игра Васил Бачев, който е с травма в крака.

РАЗВИТИЕТО: Двата тима си отбелязаха по 23 точки в първия период, който приключи с равенство. Във втория Балкан дръпна с 11 точки след успешни акции на Сюприйм Ханна, Димитър Димитров, Йордан Минчев и Николай Грозев, с което достигна до 46:36 в своя полза на голямата почивка.

След паузата въпреки усилията на Георги Боянов, „зелените“ направиха серия от 16-11, дело на Димитър Димитров, Илиян Пищиков и Ерик Адамс, за да се изстрелят напред с 62:47. Домакините не спряха дотук и направиха преднината си 21 точки, благодарение на Йордан Минчев и Майки Диксън, за 72:51. В последните 10 минути ситуацията не се промени, а Балкан фиксира крайното 86:59 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 31 март Балкан ще бъде домакин на Рилски спортист от 13.00 ч., докато същия ден от 18.30 ч. ЦСКА ще има визита на Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЦСКА

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Благодаря на момчетата, че се зарадваха искрено за доброто им представяне днес и категоричната победа. Щастливи сме, защото изиграхме хубав мач, в който допринесоха всички. Всички се хвърлиха на терена. Ние трябва да продължаваме с този подход към мачовете – да движим топката, да уважаваме свободния човек„, заяви новият треньор на Балкан Васил Христов след успеха над ЦСКА с 86:59. […]

  2. […] „Започнахме добре, но те взеха мерки, затегнаха защитата, концентрираха се. Домакините влязоха в мача в лошо психологическо състояние след загубите за Купата и тук от Бургас. Ние се възползвахме, но много за кратко. Класата е горе-долу такава. Разбира се, можехме да направим малко по-оспорван мача, но прецених, че трябва да започват да играят повече младите играчи, какъвто и да е резултатът. А и Васко Бачев ни липсва в нашия състав. Когато го няма един основен играч, е тежко„, обясни наставникът на ЦСКА Росен Барчовски след поражението от Балкан с 59:86.  […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани