11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияСпартак си върна на Берое (видео)

Спартак си върна на Берое (видео)

Плевенчани с пети успех в шампионата при мъжете

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак спечели за втори пореден път в НБЛ. В зала „Общинска“ отборът на Тодор Тодоров се справи със съпротивата на Берое със 73:57 като гост в последния двубой от 10 кръг в шампионата при мъжете.

И ОЩЕ: Плевенчани си отмъстиха на съперника за поражението в Плевен през октомври със 76:89. Така Спартак вече има баланс от 5-5 и се изкачи до пето място в класирането, докато Берое е шести със същия актив.

НАЙ-ДОБРИ: В този мач Спартак бе без Николай Стоянов, който е болен. В негово отсъствие Димитър Маринчешки се отчете с 16 точки и 8 борби. Мартин Маринов добави 15, от които 5 тройки. Максим Корниенко се включи от пейката с 13 точки и 5 борби. Божидар Аврамов финишира с 10 и 6 асистенции.

Александър Янев бе най-добър за Берое и оформи дабъл-дабъл – 24 точки и 11 борби. Седариан Рейнс вкара 10. Обина Олека овладя 12 борби плюс 9 точки.

КЛЮЧЪТ: Двата състава бяха равностойни през голямата част от времето, а след 30 минути игра разликата бе само 3 точки, дошли след тройка на Божидар Аврамов за 48:45. Спартак реши всичко в началото на последната част със серия от 17-4, дело на Мартин Маринов, Максим Корниенко, Божидар Аврамов и Симеон Илиев, което му донесе преднина от 16 точки. До финалната сирена въпреки усилията на Александър Янев, Берое не успя да се доближи.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 януари 2022 г. Спартак ще приеме Балкан, а Берое ще домакинства на Академик Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – СПАРТАК

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани