7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаПартизан върна Желко Обрадович към треньорството

Партизан върна Желко Обрадович към треньорството

61-годишният специалист парафира за три години със сръбския гранд

Партизан направи официално завръщането на легендата Желко Обрадович. 61-годишният специалист е подписал договор за три години, съобщават от клуба чрез официалния си сайт.

Най-успешният наставник в Европа отново ще се захване с треньорство след едногодишна пауза, в която си даде почивка. За последно той води Фенербахче от 2013 до 2020 г., като с него има трофея в Евролигата от 2017 г., както и 4 титли на Турция, 3 Купи и 3 Суперкупи.

Желко Обрадович е част от историята на Партизан, който е първият му тим като треньор. Начело на отбора е от 1991 до 1993 г. и го извежда до трофея в турнира на богатите през 1992 г. Освен това с него, има титлата на бивша Югославия от 1992 г. и Купата от същата година.

Кариерата на Желко Обрадович като наставник преминава още през испанските Реал Мадрид и Ховентут, италианския Бенетон Тревизо и гръцкия Панатинайкос. На сметката си има общо 9 европейски корони, от които 5 с „детелините“, както и 2 Купи Сапорта. В Гърция има 11 шампионски титли плюс 7 Купи на южната ни съседка. На два пъти достига до златен требъл в Гърция. Вдига Суперкупата на Италия през 1997 г. Един от 50-те най-велики, допринесли за развитието на Евролигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани