13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияБалкан не сбърка срещу Ямбол в края на годината (видео)

Балкан не сбърка срещу Ямбол в края на годината (видео)

Седма победа за ботевградчани в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан сложи край на календарната 2021 г. с домакинска победа в НБЛ. Пред своята публика в „Арена Ботевград“ тимът на Небойша Видич се наложи на Ямбол с 94:81 в мач от 10 кръг в мъжкия ни елит. Ботевградчани вече са с баланс от 7-3, какъвто има и Левски на третото място, докато селекцията на Тони Дечев е с 2 успеха и 8 поражения, като заема осма позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Дивон Уошингтън завърши с 24 точки и 9 борби за Балкан. Трейвин Тибодо добави 14 и 6 борби. Николай Грозев вкара 13 точки. Дерик Маркс и Димитър Димитров се разписаха съответно с по 11 и 10, като вторият грабна и 8 борби.

Тадж Ридли бе най-резултатен за Ямбол с 16 точки и 8 борби. Александър Матушев вкара 15. Джеремая Пейдж се отчете с 14 точки и 5 асистенции. Дарин Иванов остана с 12.

КЛЮЧЪТ: Още в първата част ботевградчани демонстрираха добро нападение и навъртяха 32 точки срещу 23 за съперника, водени от Дивон Уошингтън, Крис Минков и Димитър Димитров. Въпреки усилията на Джеремая Пейдж, По Брайънт и Кръстан Кръстанов, Балкан не спря дотук и фиксира 55:44 в своя полза на голямата почивка. След паузата Ямбол не се отказваше и чрез Дарин Иванов, Тадж Ридли и Александър Матушев сведе пасива си до 6 точки, но „зелените“ направиха серия от 19-8, дело на Николай Грозев, Трейвин Тибодо и Дивон Уошингтън, за да направят отново аванса си двуцифрен за 77:63. До финалната сирена домакините не допуснаха да им отнемат лидерството.

И ОЩЕ: Станимир Маринов се завърна в игра за Балкан, след като пропусна четири мача във всички турнири, заради контузия. Гардът остана на паркета 21 минути днес, като остави срещу името си 1 борба, 8 асистенции и 1 открадната топка, но не успя да се разпише.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 януари 2021 г. Балкан ще гостува на Спартак Плевен, а а два дни по-рано Ямбол ще приеме Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани