8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЯнко Янков: Нашите цели като треньори са от мач на мач да...

Янко Янков: Нашите цели като треньори са от мач на мач да показваме по-добра игра

Идеята е да продължим да развиваме нашите млади състезатели, добави наставникът на Шумен

Шест контроли ще играе Шумен по време на предсезонната си подготовка. Първата от тях ще бъде на 12 септември от 18.00 ч. срещу Балкан в „Арена Ботевград“.

„В предсезонната ни подготовка сме предвидили шест приятелски срещи. Тази неделя ще гостуваме на отбора на Балкан. На 12 септември от 16:00 ч. в „Арена Шумен“ ще приемем Академик Пловдив, а на 18 септември от 18:30 ч. в същата зала ще сме домакини на Черно море, когато ще се състои и официалното представяне на отбора ни. Ще участваме и на турнира „Черноморски игри“ във Варна между 26 и 28 септември с отборите на Черно море, Академик Пловдив и Ямбол„, заяви Янко Янков.

„От ръководството на клуба не са ни поставяли цели за класиране. С включването на по-голямата част от юношите ни в представителния ни отбор за поредна година тима ни е доста млад. Нашите цели като треньори са от мач на мач да показваме по-добра игра, младите момчета да придобиват опит и да играят равностойно с противниците. Силно се надявам, че с помощта на чуждестранните попълнения те ще успяват да израстват още по-бързо и да сме фактор в първенството, другите отбори да се съобразяват с нас и да имат притеснения, особено като идват в Шумен“, добави наставникът на „жълто-зелените“.

„След първите две завъртания ще се образуват първа и втора шестица. Колкото и да сме оптимисти и да мечтаем, много трудно ще се преборим да бъдем в първата шестица във втория етап от първенството. Водещите отбори са с много сериозни бюджети, много повече от нашия. Разполагат с много по-класни и чуждестранни, и български състезатели. Мисля, че с отборите от втората шестица, поне нашето желание е такова, да показваме равностойни игри и да се борим всеки мач за победа. Надявам се всички състезатели да са здрави, да нямат проблеми с контузии през сезона, защото нашият състав е с по-ограничена дължина в скамейката понеже опитните ни състезатели са по-малко“, каза още Янко Янков по повод новия формат на НБЛ.

През този сезон ще продължим да поддържаме представителни отбори в ББЛ А група и вече включваме и отбори – в ББЛ Б група. Идеята е да продължим да развиваме нашите млади състезатели. Мислим, че това е добра идея и от полза за тях, като в двете групи ще се изявяват основно от кадетския и юношеския ни отбор, за да може да трупат повече мачове. Продължаваме и политиката на клуба да участваме с доста представителни отбори в детско-юношеските първенствата. През този сезон сме подали заявка за участие във всички възрастови групи в мъжко направление и ще участваме с три отбора в женското направление – до 12, до 14 и до 16 години“, допълни треньорът на Шумен.

Капитанът на отбора Никола Николов каза на пресконференцията, че тренировъчният процес се води в пълна сила от началото на седмицата, настроение има, подобно и на миналата година.

От ден първи успяхме да се напаснем. Игрово не още, но като хора с чуждестранните попълнения. Все още изглаждаме нещата в отбора, има време, тепърва започват мачовете от предсезонната подготовка.

Той благодари на ръководството на клуба за възможността и тази година да е в отбора, за капитанската лента и изрази надежда, че ще има по-голяма посещаемост на домакинските мачове на Шумен в сравнение с предишните две години.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани