12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЯнко Янков: Имаме поглед, виждаме какво е нивото и трябва да работим

Янко Янков: Имаме поглед, виждаме какво е нивото и трябва да работим

Рилски спортист заслужено ни надигра, казва още наставникът на Шумен

Нормално е да има някакво притеснение в началото. За повечето това е първи мач на ниво Национална баскетболна лига. Опитахме се с треньорския екип и ръководството да ги подкрепим. Да се опитаме, колкото се може повече да избегнем този момент. Но трябва да отдадем дължимото и на противника. Определено към момента в пъти по-класен отбор от нас, със завършена селекция, в друг етап на подготовката си. При нас имаме все още имаме хора със здравословни проблеми, това не е оправдание. Определено ми се ще да изглеждаме по-добре, дори и срещу водещите отбори в първенството, но Рилски спортист заслужено ни надигра по всички показатели и се поздрави с победа. Преди няколко дни спечелиха и Суперкупата на България, значи са в по-добра форма и по-добри като селекция към момента. Имаме поглед, виждаме какво е нивото и трябва да работим“, бе мнението на наставника на Шумен Янко Янков след загубата от вицешампионите с 59:103 на старта в НБЛ.

Един от чужденците Деян Биелич не беше с нас, още се оправят документите му. Едно от момчетата е с операция от апендицит и той ще е извън строя около месец. Но мисля, че не са сериозни травми и най-скоро ще се включат в тренировъчния процес“, разясни треньорът на шуменци.

Ще търсим да се играе по-смело и с по-голямо желание, по-борбено. От повечето отбори ще изоставаме физически и да кажем като класа, но това нещо трябва да се компенсира с желание и с борба. Това в този двубой в малка степен го видяхме и това са преки забележки към моите играчи“, каза още Янко Янков, чийто тим се завърна сред най-добрите след близо 20-годишна пауза.

Рилски спортист потегли мощно в НБЛ (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани