10.3 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Дадох много минути на младите играчи в отбора, което беше...

Людмил Хаджисотиров: Дадох много минути на младите играчи в отбора, което беше важно

Те трябва да ги оправдават на терена, допълва треньорът на Рилски спортист

Подходихме сериозно и с уважение към Шумен. Поздравления, че са отново в НБЛ. В тези трудни времена да имаш отбор не е лесно. Искрено се радвам, защото аз съм играл тук 1996 г. с отбора на Славия в старата зала. Сега имат много хубава нова зала, имат млад отбор с млад треньор, с който имат перспективи. Пожелавам им да са здрави и да натрупат добър опит тази година в НБЛ“, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха над Шумен със 103:59 на старта на сезона в лигата.

Рилски спортист потегли мощно в НБЛ (видео)

Имаме още доста резерви в играта въпреки, че започнахме добре. Здравословно не сме на 100%. Започваме много тежък цикъл с мачовете от ФИБА Къп в много сериозна група с класни отбори, така че ще трябва на два фронта да играем максимално, два срещи седмично, което изобщо не е лесно с пътуването. Надявам се да сме здрави всички и да влизаме във все по-добра форма„, допълва наставникът на вицешампионите.

„Ние сме доста по-качествения отбор в момента и се опитахме да си използваме силните страни спрямо отбора на Шумен. Радвам се, че всички момчета успяха да играят, дадох много минути на младите играчи в отбора, което беше важно. Те трябва да ги оправдават на терена. Беше добър вработващ мач и първа победа в НБЛ за сезона. Шумен хвана 12 борби в нападение, което не може да се случва. Трябва повече концентрация, но това са неща, които ще отработваме и ще изчистваме“, смята Людмил Хаджисотиров.

Ето и какво бе мнението за срещата на Мирослав Васов, вкарал 10 точки за носителя на Купата и Суперкупата на България:

„Шумен е новак в лигата. Очаквахме здрав мач, те са млади и тичаха доста. Подходихме сериозно от началото, показахме, че не трябва да позволим да се задържат, да ги пречупим от началото и така се получи. Изиграхме до края лесен двубой. Има още много неща, които трябва да подобрим. Все още не сме влезли в най-добрия си ритъм, но с работа нещата ще се получат.“

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани