17.9 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияБалкан се пребори с Черно море Тича (видео)

Балкан се пребори с Черно море Тича (видео)

2 поред за шампионите в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: С ростер от 9 играчи Балкан спечели за втори пореден път в НБЛ. Отборът на Петър Златанович се пребори с Черно море Тича след 88:85 като гост в първия мач от 19 кръг в родния елит. Ботевградчани са с баланс от 13-4 и са втори в класирането, докато селекцията на Кирил Болшаков е с 5 успеха и 12 поражения на девета позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Павлин Иванов се отчете с 25 точки, от които 5 тройки, плюс 5 асистенции. Мануел Суарес добави 19 и 13 борби. Николай Грозев вкара 15 точки.

Тач Ънру бе най-добър за Черно море Тича с 26 точки и 5 борби. Аверил Угба остана с 20 точки и 12 борби.

РАЗВИТИЕТО: През първото полувреме двата състава си размениха по една част, като на голямата почивка ботевградчани водеха с 50:46, след като Николай Грозев, Никос Дипларос и Павлин Иванов бяха точни. След паузата варненци не се отказваха и обърнаха до 61:59 с помощта на Аверил Угба, Лъчезар Тошков, Тач Ънру и Мартин Коцев. Балкан реагира и след 5 поредни точки на Илиян Пищиков фиксира 69:64 в своя полза в края на третия период.

През последната четвърт надлъгването продължи преди Никос Дипларос с тройка да постави на таблото 76:75. Последваха няколко минути суша и от двете страни, но Аверил Угба, Венелин Христов и Богдан Бринюк върнаха аванса на Черно море Тича за 80:78. 1.10 мин. преди края Павлин Иванов с тройка даде глътка въздух на шампионите за 81:80. От другата страна Аверил Угба се разписа за 82:81 за варненци. Лъчезар Тошков пък изведе домакините с 3 точки напред 26 секунди преди сирената, но серия от 5-0, дело на Павлин Иванов и Николай Грозев, отново постави Балкан с предимство, като то се оказа достатъчно.  

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 февруари Балкан ще приеме Шумен, докато Черно море Тича ще гостува на Черноморец. 

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – БАЛКАН 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани