15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЯмбол подчини Левски у дома (видео)

Ямбол подчини Левски у дома (видео)

Втори успех за отбора на Александър Алексиев в последните му три мача в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол спечели за втори път в последните си три мача в НБЛ. Пред своята публика в зала „Диана“ отборът на Александър Алексиев се наложи над Левски с 86:69 в двубой от 21 кръг в родния елит. Ямболии са с баланс от 7-12 и са осми в класирането, докато столичани имат 11 победи и 8 загуби и са на трета позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Иван Лилов даде тон на Ямбол със 17 точки и 9 борби. Декуан Морис добави 15. Доминик Кристиано се отчете с 14 точки и 6 борби. С по 10 точки завършиха Уилям Таварес и Трей Сампсън, като първият овладя и 7 борби.

Златин Георгиев бе много полезен за Левски и оформи дабъл-дабъл – 15 точки и 10 борби плюс 5 асистенции. Лъчезар Димитров и Марио Боянов реализираха по 12. Николай Михайлов остана с 11 точки и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: След като водеха само с 2 точки в края на първата част, ямболии взеха нещата в свои ръце във втората и чрез Иван Лилов, Трей Сампсън, Декуан Морис и Доминик Кристиано дръпнаха с 15 точки за 53:38 на голямата почивка. След паузата преднината на домакините стана 20 точки и до края те не изпуснаха инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 16 февруари Левски ще гостува на Шумен, докато два по-късно (б.а. – на 18-ти) Ямбол ще приеме Черноморец. 

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – ЛЕВСКИ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани