11.8 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНационални отбориБългария загуби от Сърбия в последния си мач от евроквалификациите (видео)

България загуби от Сърбия в последния си мач от евроквалификациите (видео)

Националките остават последни в своята група

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за жени приключи със загуба участието си в квалификациите за следващото европейско първенство. В „Арена Самоков“ отборът на Стефан Михайлов не успя срещу шампиона на Стария континент Сърбия след 76:102 в последния си мач от група Е на пресявките.

И ОЩЕ: Българките остават последни в своя поток с баланс от 0-4.

НАЙ-ДОБРИ: Борислава Христова бе най-добра за България с 20 точки и 5 асистенции. Гергана Иванова добави 14. Радостина Димитрова се разписа с 10 точки.

Ивон Андерсън бе над всички за Сърбия и оформи дабъл-дабъл – 29 точки и 10 асистенции. Тина Крайсник вкара 23 плюс 7 борби. Александра Цървендакич финишира с 18 точки, 7 борби и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Двата отбора бяха равностойни в началото и след 10 минути резултатът бе 22:22. След това обаче гостенките достигнаха до аванс от 5 точки във втория период за 44:39. След паузата въпреки усилията на домакините, Сърбия фиксира 74:63 в своя полза, като до финалната сирена не изпусна инициативата.

ДЕБЮТ: Първо участие с екипа на женския ни национален отбор записа Деница Манолова. Баскетболистката на Рилски спортист игра 2 минути, в които се отчете с 1 точка и 1 борба.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – СЪРБИЯ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани