12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЯмбол отказа Академик в Пловдив (видео)

Ямбол отказа Академик в Пловдив (видео)

Втори пореден успех за тима на Тони Дечев в НБЛ

KAKВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол спечели за втори пореден път в НБЛ. В зала „Сила“, в Пловдив, отборът на Тони Дечев се наложи над Академик с 96:89 като гост в първия мач от 3 кръг в родния елит. Ямболии имат в актива си и 1 загуба, докато селекцията на Йордан Янков е с баланс от 0-3.

НАЙ-ДОБРИ: Геди Юозапайтис финишира с 32 точки за Ямбол, включително 6 тройки. Тайлър Къри бе много полезен и оформи дабъл-дабъл – 17 и 12 борби. Павел Маринов се отчете с 12 точки и 5 асистенции. С по 11 се разписаха Айзък Бонтън, Иван Лилов и Александър Матушев, като вторият направи и 12 асистенции.

Тайлър Криймър бе най-резултатен за Академик с 18 точки и 7 борби. Мартин Маринов вкара 16. Кръстомир Михов остави срещу името си 15 точки. Джерълд Лидъл и Джъстин Маккол останаха съответно с по 14 и 11 точки.

КЛЮЧЪТ: Гостите показаха по-точен мерник в стрелбата от тройката – 13/24 срещу 6/22 за Академик Пловдив. Освен това, ямболии грабнаха и повече борби – 30 срещу 21 овладени под двата ринга топки за домакините.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 28 октомври Ямбол ще излезе срещу Берое, докато ден по-рано Академик Пловдив ще има за съперник Шумен.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – ЯМБОЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани