14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоБългарияЯмбол излъга Шумен в драма до последната секунда (видео)

Ямбол излъга Шумен в драма до последната секунда (видео)

Константин Тошков и Марин Маринов се превърнаха в герои за ямболии

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол си гарантира и на теория осмото място в НБЛ. В своята зала „Диана“ отборът на Тони Дечев издържа срещу Шумен след 93:88 в мач от 23 кръг в мъжкия ни елит. „Жълто-черните“ са с баланс от 8-15, докато новакът в лигата е с 3 успеха и 20 поражения и се намира на девета позиция.

НАЙ-ДОБРИ: За Ямбол днес не играха Тадж Ридли и По Брайънт. В тяхно отсъствие Джеремая Пейдж завърши с 26 точки и 5 асистенции. Марин Маринов добави 16 и 5 борби. Константин Тошков и Кръстан Кръстанов вкараха по 14 точки, като вторият грабна и 12 борби. Георги Герганов финишира с 12.

Маркъс Майърс бе най-добър за Шумен с 27 точки. Александър Милов също стигна до двойните показатели – 21 и 10 борби. Деян Биелич остана със 17 точки и 11 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След няколко обрата в първите 10 минути, Ямбол все пак взе минимален аванс за 25:23 чрез Дарин Иванов и Джеремая Пейдж. През втория период домакините увеличиха преднината си до 9 точки, но Шумен отговори чрез Маркъс Майърс, Деян Биелич и Александър Милов, за да излезе напред с 41:39. Надлъгването продължи преди Джеремая Пейдж да върне лидерството на ямболии за 55:50 след 20 минути игра.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Кръстан Кръстанов, Георги Герганов и Марин Маринов дадоха на Ямбол 8 точки в повече, но гостите на два пъти свеждаха изоставането си до 3 чрез Александър Милов, Маркъс Майърс и Виктор Серафимов. Константин Тошков обаче за първи път изведе отбора си до двуцифрено предимство за 70:60. Съперникът отново намери отговор чрез Маркъс Майърс, Александър Милов за 72:72, но Джеремая Пейдж бе точен за 76:72. През последната четвърт интригата се запази до самия край, като Георги Кендеров на два пъти даваше аванс на Шумен от 1 точка във финалните 60 секунди. Константин Тошков и Марин Маринов обаче оставиха радостта в Ямбол, след като оформиха крайното 93:88. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 април Ямбол ще приеме Левски, а ден по-рано Шумен ще гостува на Спартак Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – ШУМЕН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани