13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаБарселона обърна Цървена Звезда след драма с продължение в Белград (видео)

Барселона обърна Цървена Звезда след драма с продължение в Белград (видео)

Каталунците с победа №11 в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона показа характер и обърна Цървена Звезда след драма с продължение в Белград, достигайки до победата с крайното 99:94 като гост в мач от 16 кръг в Евролигата. Това бе трети триумф за каталунците в последните им 5 двубоя в турнира на богатите, като те вече имат баланс от 11-5 и са втори в класирането, докато сръбският гранд е с актив от 8 успеха и 8 поражения, и е 10-ти.

НАЙ-ДОБРИ: Томаш Саторански бе много полезен и оформи дабъл-дабъл за Барселона – 19 точки и 10 асистенции. Кори Хигинс добави 15. Алекс Абринес вкара 14 точки. Никола Миротич се разписа с 12.

Неманя Недович и Филип Петрушев бяха най-добри за Цървена Звезда с по 24 точки, като последният овладя и 9 борби, докато първият направи и 7 асистенции. Лука Митрович остана с 18 и 8 борби.

КЛЮЧЪТ: „Звездашите“ бяха на крачка от още една победа в Евролигата, но Никола Миротич имаше други планове. Черногорецът с испански паспорт бе автор на ключова тройка в края на редовното време, която прати мача в продължение след 84:84.

В допълнителните 5 минути домакините отново излязоха напред чрез Неманя Недович и Огнен Добрич за 89:87, но испанският тим не се отказа и чрез Томаш Саторански, Ян Весели, Кори Хигинс и Никола Миротич измъкна успеха, оформяйки крайното 98:94 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 януари 2023 г. Барселона ще приеме Виртус Болоня, докато ден по-късно Цървена Звезда ще има за съперник Валенсия.

СТАТИСТИКА ОТ ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА – БАРСЕЛОНА 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани