13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНационални отбориЮношите започнаха с победа на европейското в Португалия (видео)

Юношите започнаха с победа на европейското в Португалия (видео)

Отборът на Асен Николов подчини Швейцария в първия си мач от групата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за юноши започна с победа участието си на европейското първенство, Дивизия Б, в Португалия. Селекцията на Асен Николов се наложи над Швейцария с 85:77 в първия си мач от група D на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Гавалюгов (9 борби, 8 асистенции) и Момчил Кадиев (7 борби, 7 асистенции) вкараха по 17 точки за България. Иво Корестилов (5 борби) и Максим Бочев (6 борби) добавиха по 14.

Либан Аадан бе най-резултатен за Швейцария с 23 точки. Енцо Боудума отбеляза 14 плюс 11 борби за дабъл-дабъл.

РАЗВИТИЕТО: След като изоставаха с 8 точки в първия период, нашите успяха да стигнат до обрат през втория и поведоха с 41:28, водени от Теодор Трифонов, Иво Корестилов, Максим Бочев и Стефан Михайлов. Швейцарците все пак намалиха пасива си до 4 точки – 45:49 след 20 минути игра.

След паузата съперникът се оказа на 2 точки от младите българи, които обаче реагираха със серия от 9-0, дело на Александър Гавалюгов, Иво Корестилов и Момчил Кадиев, за 60:49 в своя полза. До финалната сирена въпреки опитите на Швейцария, „лъвчетата“ издържаха и спечелиха с 85:77.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (22 юли) от 22.30 ч. националите до 18 г. ще се изправят срещу Белгия.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 18 – ШВЕЙЦАРИЯ 18

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани