21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияБалкан надстреля Левски в София (видео)

Балкан надстреля Левски в София (видео)

10-та победа за "зелените" в НБЛ

КАКВО СЛУЧИ: Балкан достигна до втори пореден успех в НБЛ. Отборът на Петър Златанович победи Левски с 83:71 като гост в дербито на 15 кръг в родния елит. Ботевградчани са с баланс от 10-3 и са втори в класирането, докато столични са трети с 8-5.

НАЙ-ДОБРИ: Димитър Димитров се отчете с 19 точки и 7 борби за Балкан. Павлин Иванов и Константин Тошков добавиха по 14, като първият направи и 10 асистенции за дабъл-дабъл. Мануел Суарес също стигна до двойните показатели – 11 точки и 12 борби. Никос Дипларос финишира с 10 и 6 асистенции.

Джон Флорвиъс бе най-резултатен за Левски с 19 точки и 8 борби. Със същия точков актив в съблекалнята се прибра и Асен Великов, който получи аркада по време на срещата. Златин Георгиев остана с 12.

И ОЩЕ: За Балкан днес не играха Христо Захариев и Калвин Годфри, които са контузени, докато Илиян Пищиков е болен. Първи минути за тима от Ботевград записа Димитър Маринчешки, който регистрира 6 точки, 3 борби и чадър.

РАЗВИТИЕТО: „Зелените“ започнаха по-съсредоточено и излязоха напред с 12:4 след успешни атаки на Никос Дипларос, Мануел Суарес, Димитър Димитров и Димитър Маринчешки. Домакините реагираха и чрез Джон Флорвиъс, Златин Георгиев и Асен Великов обърнаха за 17:14 в своя полза в края на първата част. През втория период Левски стигна до преднина от 5 точки, но Балкан си върна водачеството чрез Николай Грозев, Димитър Димитров и Димитър Маринчешки за 31:26. Левски намали до 2 точки, след като Николай Михайлов вкара за 29:31, но два успешни наказателни удара на Никос Дипларос фиксираха 33:29 за шампионите на голямата почивка.

След паузата гостите направиха серия от 12-4, дело на Мануел Суарес, Павлин Иванов и Димитър Димитров, за да дръпнат с 12 точки за 45:33. Отборът на Петър Златанович не спря дотук и чрез Константин Тошков, Никос Дипларос и Димитър Димитров стигна до 58:40 в своя полза. Лъчезар Димитров не сбърка от фаул линията на два пъти за 44:59 в края на третата четвърт. В последните 10 минути въпреки опитите на Левски, Балкан не изпусна инициативата и стигна до победата с крайното 83:71.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 18 януари Балкан ще приеме Берое, докато Левски ще срещне Черноморец. 

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани