10.6 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияЧавдар Костов спази коледното си обещание

Чавдар Костов спази коледното си обещание

Гардът на Левски се включи в каузата в помощ на 5-годишния Роско

Капитанът на мъжкия национален отбор Чавдар Костов за пореден път демонстрира голямото си сърце не само на терена, но и извън него. Гардът участва в традиционния благотворителен търг на „Синя Зона Б-18“, като каузата тази година е в помощ на 5-годишния Роско, който е диагностициран с изключително рядка генетична мутация, която причинява глобално изоставане в развитието.

Въпреки трудностите, пред които е поставено семейството му, Роско посещава ежедневно специалисти – ерготерапия, логопед, психолог, зала по психомоторика, курсове барокамера, хипотерапия, АВА терапия, но за съжаление това не е достатъчно той да догони нормата за 5-годишно дете.

Семейството се свързва с клиника в Украйна, която е пионер на световно ниво в терапии със стволови клетки, именно за такива случаи. Една вливка на такъв тип фетални стволови клетки е 10 000 евро, като броят на вливките зависи от състоянието на детето и как се повлиява то. За случая на Роско лекарите препоръчват минимум 5 вливки през период от 6 месеца. До момента на Роско му е осъществена 1 такава вливка (12.07.2021г) и той показва напредък във възприятията и поведението си. Семейството е решено, че ще се бори докрай за детето си и че ще се случат толкова вливки, колкото е нужно, за да може техният лъчезарен Роско да има детството, което всяко дете заслужава – пълно с весели игри и приятели. За съжаление, сумата, която е на дневен ред е непосилна за тях.

Чавдар Костов реши да предостави за участие в търга свой потник с цветовете на България, с който изведе тима ни в паметния мач в Рига срещу Латвия. Тогава „лъвовете“ си осигуриха място на Евробаскет 2022 за пръв път от 10 години насам. На екипа са събрани автографите на всички герои от Рига. Ценната дреха стига до цена 500 лв. в търга, но в крайна сметка капитанът на националите ни реши да удвои сумата и да задържи екипа си.

Бях си решил по Коледа да участвам в благотворителна кауза. Предостави ми се случай и така ще запазя потника за следващия търг. Не исках много да се шуми. Знам, че не е много, но е от сърце! Пожелавам на детето да оздравее бързо и да стиска палци за нас на Евробаскет“, обясни играчът на Левски.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани