17.9 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Второто полувреме бяхме по-агресивни

Васил Евтимов: Второто полувреме бяхме по-агресивни

Това, което трябва да подобрим, са фауловете, заяви треньорът на Черноморец

„По принцип не тренирахме преди мача, защото трябваше да тръгнем. Дойдохме два часа преди началото му, за да може да опознаят залата. Някои от тях за първи път играят тук. Казах им, че трябва да излязат, да загреят… и проспахме първото полувреме. Все пак сме на една точка от съперника първото полувреме. Второто полувреме започнахме да играем по-добре, по-организирано. Надборихме ги тотално. Това е може би най-добрият мач в борбата под коша. Имаме 51 борби срещу 38. Страшно съм доволен„, заяви треньорът на Черноморец Васил Евтимов след успеха над Шумен с 94:79 в мач от НБЛ.

„Нещото, което не мога да повярвам е, че сме 14 от 24 от фаула. Бием с 15 точки, а този мач спокойно можеше да е с 20-25 разлика за нас. Изпуснахме страшно много отворени шутове, които по принцип влизат, но има и такива дни. Шумен игра добре първото полувреме. Вкараха много тройки – 8, ако не се лъжа. Във второто играхме по-добра защита, бяхме по-агресивни и заслужено победихме Шумен, а очаквах, че наистина ще бъде труден мач, каза още наставникът на бургазлии, които са с баланс от 5-6 в родния елит.

Черноморец даде само една част на Шумен (видео)

Недоволен съм, че в 4-5 ситуации вкарваме кош и получаваме след това на бърза атака. Но така е, когато един играч бележи, той започва да се радва и забравя да се върне в защита. И като не се върне, неговият човек ще вкара кош. Това не е за първи път, тренираме го всеки ден на тренировка, просто трябва да се подобрим в този аспект„, допълни бившият център.

Това, което трябва да подобрим, са фауловете. Борбата е на лице, губим топката 12 пъти, което е много добре за нашия отбор. Нашата цел бе да я изгубим 13, изгубихме я 12. Като цяло съм доволен от играчите. При положение, че Макол едва-едва го вдигнахме от леглото. Той е със стомашен вирус. Благодаря му, че даже успя да играе 17 минути. Той не е ял нищо от вчера сутринта. Не знам как изкара мача. Страшно съм доволен от Туту, който има 31 точки, истински господар на терена. Георги Боянов направи обичайния си мач. Той игра на всички позиции от 1 до 5″, завърши Васил Евтимов.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани