19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЦСКА спечели и второто за сезона Вечно дерби в НБЛ

ЦСКА спечели и второто за сезона Вечно дерби в НБЛ

"Червените" се справиха с Левски у дома за 7 поред в родния елит

КАКВО СЕ СЛУЧИ: ЦСКА записа седма поредна победа в НБЛ. На свой терен „червените“ се наложиха над Левски с 81:67 в среща от 15 кръг, спечелвайки и второто за сезона Вечно дерби в родния елит.

И ОЩЕ: Отборът на Росен Барчовски е с баланс от 12-3 и се намира на второ място в класирането. „Сините“ имат в актива си 4 успеха и 11 поражения и са 11-ти.

НАЙ-ДОБРИ: Венцислав Петков и Брандън Йънг отбелязаха по 17 точки за ЦСКА, като първият направи и 7 асистенции. Виктор Гергов се включи силно от пейката с 13. Георги Боянов бе много полезен и оформи дабъл-дабъл – 11 точки и 11 борби. Божидар Аврамов остана извън игра, заради мускулно разтежение.

Зейн Ноулс също стигна до двойните показатели за Левски – 15 точки и 12 борби. Лъчезар Димитров вкара 13. Красимир Петров се разписа с 12 точки.

РАЗВИТИЕТО: В първите 13-14 минути от двубоя двата тима стояха равностойно на паркета, но ЦСКА излезе напред с 6 точки чрез Георги Боянов. Красимир Петров и Лъчезар Димитров обаче не спираха да тормозят съперника. Все пак успешни акции на Георги Боянов и Брандън Йънг оформиха 38:32 в полза на домакините след едно полувреме.

След паузата ЦСКА направи аванса си двуцифрен, воден от Венцислав Петков, Георги Боянов, Александър Радукич и Брандън Йънг, за 59:45 в края на третия период. В последната част Виктор Гергов с тройка фиксира 67:47, но гостите не се предадоха и чрез Красимир Петров, Зейн Ноулс, Златин Георгиев и Марио Боянов сведоха изоставането си до 12 точки, но ЦСКА в крайна сметка победи.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 януари ЦСКА ще гостува на Черно море Тича, докато ден по-рано Левски ще приеме Академик Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ ЦСКА – ЛЕВСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани