14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияРосен Барчовски: Отборът израства и играе все по-добре

Росен Барчовски: Отборът израства и играе все по-добре

Трябва да сме по-постоянни, смята треньорът на ЦСКА

Разликата по едно време стигна 19 точки, но преди това Левски се държеше в мача и не ни даде възможност да дръпнем. Причината е двойна – в тяхната добра игра, която бе умна и правилна в защита. Познават ни добре, Димитър Ангелов е специалист в защита, те имат добри изпълнители и ни лимитираха в нападение. От своя страна ние направихме пропуски под коша и непринудени грешки, имахме и недобър процент при стрелбата от тройката. Искам да поздравя Виктор Гергов с неговите три тройки, той работи усилено да си подобри стрелбата и това започна да дава резултат. Аз съм доволен, защото му дава самочувствие. Подобрил е механиката и техниката, но му трябваше и самочувствие“, заяви треньорът на ЦСКА Росен Барчовски след успеха над Левски с 81:67 в среща от 15 кръг в НБЛ.

Не смятам, че това е най-добрият ни мач, можем да играем доста по-добре, концентрирано и правилно в защита. През първото полувреме направихме корекции и това даде резултат. Ясно е, че е важна победата, разликата не е малка. Не е имало някакво съмнение, че ще загубим мача. Очаквахме Левски да се бори до края, както срещу всички отбори. Този отбор изпусна много мачове в последните секунди. Няма лесен мач този сезон“, добави наставникът на „червените“, които са с баланс от 12-3.

„Общо взето всички играха. Ние нямаме 12 човека, не сме тим от Евролигата. Всички играха толкова, колкото трябва. Липсва и Божидар Аврамов, когато той играе, ротацията ни ще се увеличи. Александър Радукич направи лични нарушения и заради това поседя повече на пейката, но оттам се включиха добре Иван Спиров и Виктор Гергов. Много голям потенциал има Васил Бачев, който се старае в защита, но не може да си намери играта в нападение. Аз съм търпелив, тъй като той имаше друга роля в Академик Пловдив години наред, но тук е по-различно. Ще дойде времето да бъде този, който го познаваме“, допълни Росен Барчовски.

Ние сме принудени да играем с по-лек състав, защото в немалка част от двубоя разчитаме само на един висок човек и с четирима по-ниски. Бяхме принудени да отговорим на скоростта на гостите. Имаме решение на тежкото крило при наличието на Георги Боянов, Иван Спиров и Виктор Гергов, така че сме готови за подобно нещо„, каза още той.

Не е тайна, че работим по селекцията. Тя е въпрос не само на желание, но и на пари. Ако имаме такава възможност, можем да направим промени. Аз съм се фокусирал върху този състав. Отборът израства и играе все по-добре. Ако трябва, ще завършим по този начин. Два месеца са твърде много време, но трябва да се подобрят доста неща. Трябва да сме по-постоянни, завърши Росен Барчовски.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани