10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАСтеф Къри прати в миналото рекорда на Рей Алън и стана стрелец...

Стеф Къри прати в миналото рекорда на Рей Алън и стана стрелец №1 за всички времена (видео)

Гардът направи това пред погледите на семейството си и на самия Алън в Ню Йорк

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Стеф Къри постави името си със златни букви в историята на НБА. Гардът стана най-добрият стрелец от тройката в редовния сезон на лигата за всички времена, оставяйки в миналото рекорда на Рей Алън. Това се случи при успеха на тима му над Ню Йорк със 105:96 като гости.

И ОЩЕ: Моментът на истината настъпи 7.33 секунди преди края на първата част, когато 3-кратният шампион в НБА с Уориърс наниза своята 2974-та тройка в кариерата. Последва кратко празненство в „Медисън Скуеър Гардън“, а самият Стеф Къри получи поздравленията на родителите си, на съотборниците си и на самия Рей Алън, чийто рекорд е от 10 години.

В ДОБАВКА: Постижението на Стеф Къри може да продължи, тъй като той има повече тройки от всеки друг в НБА. Носителят на 2 награди за MVP в най-силното първенство в света може да се похвали със средно по 5.4 точни стрелби от далечна дистанция в кариерата си, като в последния мач на своя Голдън Стейт бе 5/14 зад дъгата и вече има 145 тройки. Никой друг няма повече от 100 от началото на сезона.

НАЙ-ДОБРИ: Стеф Къри поведе колоната на реализаторите за Голдън Стейт с 22 точки. Джордан Пул добави 19 и 9 борби. Андрю Уигинс се разписа с 18 точки и 6 борби.

Джулиъс Рандъл бе най-резултатен за Ню Йорк с 31 точки и 7 борби. Дерик Роуз се отчете с 15 и 6 асистенции. Алек Бъркс остана с 14 точки.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 декември Голдън Стейт ще гостува на Бостън, а ден по-рано Ню Йорк ще играе срещу Хюстън.

СТАТИСТИКА ОТ НЮ ЙОРК – ГОЛДЪН СТЕЙТ

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани