9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаХимки измъкна първа победа в Евролигата (ВИДЕО)

Химки измъкна първа победа в Евролигата (ВИДЕО)

След серия от контузии и случаи с коронавирус, руският тим най-сетне вкуси успеха

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Сблъсъкът от 6 кръг в Евролигата между Химки и Цървена Зведа бе решен от щурм в четвъртата част, донесъл първи успех с 83:77 за руснаците от началото на сезона в турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Всички погледи бяха насочени към звездата Алексей Швед, който макар и да нямаше ден от трoйката и да успя в един-единствен от седемте си опита зад дъгата, компенсира с 12 асистенции и завърши с общо 15 отбелязани точки. Най-резултатен за Химки бе Ерик Маккалъм с 23. Джордан Мики пък оформи дабъл-дабъл от 11 точки и 11 борби, към които добави и 5 “чадъра”.

Джордан Лойд бе най-добър за Цървена Звезда с 18 точки и 7 борби.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Тромавото първо полувреме бе последвано от силни минути за московчани, които записаха серия от 20-6 в заключителната четвърт и това се оказа достатъчно за щастливата развръзка.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Разкъсваният от контузии и случаи на коронавирус от началото на сезона, Химки, който е с баланс от 1 победа и 5 загуби, ще гостува на Фенербахче на 6 ноември, а сърбите (2-3) ще пътуват до Мюнхен за среща с Байерн.

СТАТИСТИКА ОТ ХИМКИ – ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани