13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияЦветомир Чернокожев: Трябва да се играе бързо и това е стилът, който...

Цветомир Чернокожев: Трябва да се играе бързо и това е стилът, който се опитваме да налагаме

Съставите в Европейската северна лига са много сериозни, желанието ми е да направим равностойни мачове, казва още баскетболистът на Спартак

Цветомир Чернокожев ще започне втория си пореден сезон с екипа на Спартак. Броени дни преди старта на сезона в НБЛ носителят на приза „Рачо Колев – едно сърце, една игра“ за най-добър млад български баскетболист за 2018/2019 говори за подготовката на плевенчани, за очакванията си за новия сезон и Европейската северна лига.

„Да, определено ни съпътстват проблеми през цялата предсезонна подготовка, особено от здравословна гледна точка. За съжаление контузиите са част от спорта и който отбор успее да се опази от тях, обикновено успява да вземе повече победи, защото разполага с най-дълъг състав. Ние в момента не можем да се похвалим с подобно нещо, но няма как да го предотвратим и да предположим, че ще се случи. Абстрахираме се от този факт и играем с това, което имаме„, заяви Цветомир Чернокожев. 

„На този етап не мога да кажа какви наблюдения имам върху Академик. Със сигурност този отбор е имал добър тренировъчен процес и няма да дойде в Плевен, за да загуби. Ще дадем всичко от себе си, надявам се да спечелим. В състава им личат имената на Мартин и Николай Маринови, които бяха част от нашия тим през миналия сезон. Двамата много добре познават каква е атмосферата в нашата зала“, добави 206-сантиметровият баскетболист. 

Може би не съм имал мач от 13.00 ч. през деня, откакто играх при подрастващите. Със сигурност ще е интересно, прави се за добро и да има повече гледаемост. Не знам дали се е случвало преди, ще разберем дали е по-добре или по-зле„, допълни роденият в Трявна играч. 

Очаквам първенството да бъде по-интересно този сезон. Все още отборите не се познават, както и част от играчите. Още е много трудно да се предположи какво ще бъде класирането. Всеки има големи очаквания. Разделянето на отборите на две шестици ще направи шампионата по-оспорван, надявам сме да сме в Топ 6„, каза още бившият състезател на словашкия Левице. 

„Съставите в Европейската северна лига са много сериозни. Моето желание е да направим равностойни мачове, защото ако се получат такива с големи разлики, няма да има никаква полза от тези усилия, които са се положили да участваме в този турнир. Ако се получат завързани срещи с нашите съперници, това ще бъде едно добро лице за Плевен и единствения български представител в надпреварата“, смята той. 

Гледах мача за Суперкупата на България. Аз не съм изненадан, смятам, че Левски е много подценен отбор, а не би трябвало да е така. Тимът запази голяма част от ядрото си, добави и Алекс Симеонов, който познава треньора и е играл с голяма част от играчите. Смятам, че си паснаха двете страни. Не мисля, че е изненада това, че Левски взе този трофей. На този етап няма отбор, който да се откроява в НБЛ. Не съм гледал мачове на всичките тимове„, е мнението на Цветомир Чернокожев. 

„Виждате какво е положението при нас, нещата са много непредсказуеми. Не е хубаво да се правят дългосрочни сметки, защото доста често не излизат. Да, стараем се да играем така, както иска треньорът и се играе в съвременния баскетбол. Няма много време за мислене и взимане на решения, трябва да се играе бързо и това е стилът, който се опитваме да налагаме„, сподели тежкото крило. 

„Нека феновете да продължават да бъдат с нас в добри и лоши моменти. Със сигурност ще има и от едните, и от другите. Надявам се лошите да са доста по-малко, но има хора, които подкрепят Спартак от много време. Отборът от доста време не бе на нивото, на което е бил преди доста време, но подкрепата от тяхна страна остава. Моето желание е да има повече такива фенове и да са здрави“, завърши Цветомир Чернокожев. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани