13.6 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияСтанимир Маринов: Трябва да защитаваме името на Спартак в Европа

Станимир Маринов: Трябва да защитаваме името на Спартак в Европа

Аз много се радвам на плевенската публика, тя ни е шестият играч, споделя гардът

Стаминир Маринов е новият капитан на Спартак. Гардът разкри, че за първи път ще носи лентата в тим, в който играе. През 2023/2024 селекцията на Любо Минчев ще участва както в НБЛ, така и в Европейската северна лига.

„Щом треньорът е казал, че ситуацията не е добра, значи не си вършим работата като хората. Започнахме подготовка по-рано, за да може да сме с една идея по-подготвени от другите отбори. Явно не ни се получава поради стечение на обстоятелствата, защото виждаме, че имаме проблеми с контузии. Все още не са дошли играчи, които трябваше да бъдат отдавна тук, но се стараем да водим тренировъчен процес и с времето всичко ще се нареди„, сподели Станимир Маринов. 

Да, за първи път съм капитан на даден отбор. Не ми е чуждо, имайки предвид, че в предишни години съм поемал тази отговорност, макар и в сянка. Не се чувствам притеснен, готов съм да се нагърбя с това и да поведа момчетата към добър сезон, надявам се, обясни 193-сантиметровият баскетболист. 

Бързият стил на игра е този, на който залага треньорът. Той винаги се опитва да го налага. Селекцията е правена от него и тъй като сме нов отбор, трябва време, за да може този стил да се види на паркета. Не съм гледал Академик Пловдив, но по резултатите, които постигна по време на предсезонната си подготовка, мисля, че е много добре подготвен на този етап и ще дойде в Плевен за победа. Тимът ще бъде нахъсан, имайки предвид, че има бивши играчи на Спартак, които ще искат да се докажат пред треньора. Гледайки няколко мача и част от отборите, смятам, че не сме на нивото, на което трябва да бъдем. Нашата отборна игра ще се види на по-късен етап на сезона„, вярва участникът на Евробаскет 2022 с националния отбор. 

Европейската северна лига е един нов и интересен турнир. Лично аз бях изненадан, че ще участваме в тази надпревара, за което поздравявам ръководството на тима. Участието ни е една голяма отговорност за нас и трябва да защитаваме името на отбора в Европа. Със сигурност ще се постараем да го направим. Проблемът може би е, че сме една идея по-назад в подготовката игрово. Доволен съм, че първият ни мач е в нашата зала, за да получим подкрепата на публиката и да се представим добре“, казва още юношата на Доростол. 

Не знам разделянето на българското първенство на две шестици след първите два етапа доколко ще допринесе за интригата. Не сме играли в този формат до този момент. Предполагам, че всеки ще се бори да влезе в Топ 6, за да има осигурено място преди плейофите, понеже във втората шестица ще се опитат със зъби и нокти да сторят това. Мачове от 13.00 ч. съм играл като 13-годишен. Това е другата новост в шампионата, лично аз не харесвам дори да тренирам по това време. Със сигурност всички отбори ще се приспособят, наставниците ще си нагласят така тренировъчния процес, че да има по две или три занимания по това време, за да могат да свикнат и играчите. Радвам се единствено, че мачът срещу Академик е в почивен ден, за да може залата да се напълни. Аз много се радвам на плевенската публика и тя ни е шестият играч“, допълва Станимир Маринов. 

Това, че не играх за националния отбор през последната година, определено ми даде повече време за почивка. Росен Барчовски знае, че може да разчита на мен по всяко време, така че не съм обиден от това, че не съм повикан. Вече знам, че идва време на преход, трябва да играят по-младите баскетболисти и отборът да се развива, но ще се постарая да бъда готов и да съм на разположение за предстоящите европейски квалификации, ако той има нужда от мен„, добави бившият играч на Балкан. 

„Приятно съм изненадан от работата на треньорите в школата на Спартак. Привлякоха се нови момчета, виждам резултати и по-добър тренировъчен процес, както и по-голям хъс в очите им. Това важи и за тези, които тренират с мъжкия състав. Поздравявам ги тях и Богдан Петков за привличането на нов треньор при подрастващите“, завърши Станимир Маринов. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани