5.6 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Хуан Ернангомес стана MVP на финала на европейското (видео)

Хуан Ернангомес стана MVP на финала на европейското (видео)

В последния мач на Испания крилото наниза 27 точки

Хуан Ернангомес бе избран за Най-полезен играч на финалния двубой на Евробаскет 2022. Крилото на Торонто в НБА бе с ключов принос за спечелената европейска титла на Испания след успех над Франция с 88:76 във финала на турнира.

На сметката на своята „Ла Фурия“ в решителния последния мач от шампионата на Стария континент 26-годишният баскетболист остави 27 точки, от които 7 тройки от 9 опита, плюс 5 борби и 2 откраднати топки. 

EВРОБАСКЕТ 2022: Испания на върха на Стария континент (ВИДЕО)

При стрелбата си той бе още 2/2 от средно разстояние и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари. Всички това Хуан Ернангомес стори за 27 минути на паркета като титуляр. 

Oбичаме Руди. Как говори, как води. Направи легендата си още по-голяма. Вярвахме си много. Просто трябва да излезете и да играете с мисълта, че ще спечелите. Никога не се отказвайте. Беше дълъг път, много труден. С много възходи и много падения. И работейки и вярвайки в себе си, всичко излиза на повърхността. В личен план пътят не е лесен, имаше трудни моменти. Но това те кара да се наслаждаваш повече на щастливите моменти“, заяви Хуан Ернангомес.

На Евробаскет 2022 Хуан Ернангомес записва средно по 12.8 точки, 5 борби и 1 асистенция в общо 9 мача на испанците.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани