11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБАФиникс заличи предимството на Денвър в полуфиналите на Запад (видео)

Финикс заличи предимството на Денвър в полуфиналите на Запад (видео)

Кевин Дюрант и Девин Букър комбинираха 72 точки за успеха на Сънс

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Финикс постигна втора победа в полуфиналите на Западната конференция в НБА. На свой терен „слънцата“ отказаха Денвър със 129:124, за да стигнат до равенство в серията от втория етап на елиминациите в лигата – 2-2.

НАЙ-ДОБРИ: Девин Букър и Кевин Дюрант дадоха тон на Финикс с по 36 точки, като първият направи и 12 асистенции, докато вторият грабна и 11 борби. Ландри Шамет се включи от пейката с 19.

Никола Йокич бе над всички за Денвър с 53 точки, след като бе 20/30 при стрелбата си от игра, плюс 11 асистенции. Джамал Мъри регистрира 28, 5 борби и 7 асистенции. С по 11 точки останаха Арън Гордън и Майкъл Портър Джуниър, като вторият овладя и 10 борби.

КЛЮЧЪТ: Нъгетс изоставаха със 106:116 5 минути преди края, но не се отказаха и чрез Джамал Мъри, Арън Гордън и Никола Йокич намалиха пасива си до 3 точки за 120:123. Сънс обаче реагираха и чрез серия от 6-0, дело на Ти Джей Уорън, Кевин Дюрант и Ландри Шамет, си гарантираха успеха.

И ОЩЕ: Двубоят бе изпълнен и с емоции. В края на втората част на срещата Никола Йокич се опита да вземе топката, която се озова при феновете, но секунди след това лакътят на центъра на Денвър се озова в тялото на собственика на Сънс Мат Ишбия. За това си действие сърбинът може да бъде наказан.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Играе се до четири успеха от седем срещи. Петият двубой в серията между Денвър и Финикс ще бъде на 10 май. 

СТАТИСТИКА ОТ ФИНИКС – ДЕНВЪР

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани