14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоБългарияФилип Виденов: Надявам се 2029 г. да сме домакини на група на...

Филип Виденов: Надявам се 2029 г. да сме домакини на група на европейското първенство

Никога не се забравя, когато си победил настоящ световен шампион, казва още изпълнителният директор на БФБ

Изпълнителният директор на Българската федерация по баскетбол Филип Виденов заяви, че България ще се бори за домакинство на група на Евробаскет 2029.

„Честита победа на всички българи. Страхотна радост ни доставиха тези момчета. Никога не се забравя, когато си победил настоящ световен шампион. Надявам се да я използваме по най-добрия начин и да промотираме спорта като цяло“, сподели Виденов.

Да се види защо хората трябва да продължат и да започнат да посещават мачовете на националния отбор. Цяла Европа говори за този успех.

Всеки успех е бонус. Мисля, че хората са зажаднели за спортни събития, особено за националните отбори. Ще се постараем по най-добрия начин да продължим тази еуфория, колкото се може по-дълго време“, добави той.

„Мисля, че следващото първенство през 2029 г. може да сме домакини на група или просто да сме част от организацията. Имаше вариант да вземем група за женското Европейско първенство. Има го заложено в плана на федерацията за следващите четири години. Сигурен съм, че държавата ще ни подкрепи, както ММС ни подкрепя доста в последно време. Това е една от големите ни цели. Надявам се 2029 година да сме домакини на група на Европейското първенство“, каза още Виденов.

ПрезGoogle
ИзточникDsport.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани