20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияФИБА разглежда казуса около картотеката на Йордан Минчев

ФИБА разглежда казуса около картотеката на Йордан Минчев

Доста скоро ще пристигне писмо, което ще разясни и от юридическа страна как стоят нещата, обясни спортният директор на ФИБА Европа Коста Илиев

Във ФИБА вече разглеждат писмото на Балкан във връзка с картотеката на Йордан Минчев от Левски. Това потвърди пред Max Sport спортният директор на ФИБА Европа Коста Илиев, който присъства на третия мач от финалите в НБЛ между Балкан и Рилски спортист, провел се преди ден в „Арена Ботевград“.

Очаква се съвсем скоро от Юридическия отдел на международната централа да разяснят с писмо как стоят нещата от юридическа гледна точка.

„Има официално писмо от Балкан, отправено към нас, към международната федерация по баскетбол. Сезират ни със случая и искат нашето отношение. В момента Юридическият отдел се занимава с този въпрос и мисля, че доста скоро ще пристигне писмо, което ще разясни и от юридическа страна как стоят нещата. Факт е, че е допуснат състазател да играе без състезателни права, без „Letter of Clearance“, правилата на ФИБА не са спазени. Не искам да влизам в подробности. Нашият Юридически отдел ще разясни ситуацията. Хубавото е, че в края на краищата нещата се решиха на терена. Балкан заслужи своето място на финал и имаме възможност да гледаме такива хубави мачове, както и един финал при добра атмосфера. Нещата се решават на терена, няма нищо задкулисно, хората играят, показват уважение един към друг“, заяви Коста Илиев.

5-кратният шампион на България обясни и как се е стигнало до това Черна гора да заеме мястото на Русия в групата на България за Евробаскет 2022.

Решението е взето на база принципи – най-добрият трети отбор в квалификациите. В случая това беше Черна гора, който замени Русия в нашата група. Трудно е да се каже кой от тях в момента е по-качествен като отбор. Русия сама заслужи мястото си на Евробаскет. Сменят поколенията обаче, обективно е, знае се. От друга страна потенциалът на Черна гора е огромен„, добави Коста Илиев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани