12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНационални отбориФИБА постави Aлександър Гавалюгов сред играчите, които трябва да следите на европейското...

ФИБА постави Aлександър Гавалюгов сред играчите, които трябва да следите на европейското за кадети

Анализаторите очакват силно представяне от 16-годишния баскетболист

Три дни остават до старта на европейското първенство за кадети, Дивизия Б, което ще се проведе в София. Нашите са в група B на турнира, където са още тимовете на Чехия, Люксембург, Швейцария и Исландия.

По този повод от ФИБА се спряха на 10-те играчи, които трябва да гледате на шампионата при 16-годишните в столицата, който ще бъде от 11 до 20 август. Сред тях е и Aлександър Гавалюгов.

След като се отличи на европейския Чалънджър при 16-годишните през миналата година, Aлександър Гавалюгов се завръща с този набор, заедно с Деян Колев от Стела Адзура, с цел да изведе тима си до промоция в Дивизия А пред родна публика. Гавалюгов има в арсенала си много умения. Той е стрелец на високо ниво, който обича да вкарва от тройката. Справя се добре и при пробивите, а визията му за играта е впечатляваща. Гавалюгов умее да намира свои съотборници на свободни позиции, дори с подавания с една ръка, докато дриблира. Със своите качества българинът може да се бори за върха сред най-добрите баскетболисти на своята позиция в надпреварата, особено ако подобри показателите си от 2021 г. – 34% успеваемост в стрелбата от игра, 23% зад дъгата и 67% от линията за изпълнение на наказателни удари„, пишат за 16-годишния баскетболист от официалния сайт на европейското.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани