11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориФИБА постави жребия за европейските при подрастващите на 28 април

ФИБА постави жребия за европейските при подрастващите на 28 април

Той ще се проведе ден преди този за Евробаскет 2022

Националните отбори за подрастващи ще научат съперниците си за европейските първенства на 28 април. Това обявиха от централата на ФИБА. Жребият за първенствата на бъдещите европейски звезди ще бъде ден преди този за Евробаскет за мъже на 29 април.

И двете церемонии ще бъдат без публика и ще бъдат излъчени онлайн. Жребият за европейските първенства при децата ще започне в 14.00 ч. българско време. То ще бъде съпътствано от жребий за втората фаза на предварителните квалификации за световното първенство през 2023 г.

През тази година София ще приеме шампионата на Стария континент в Дивизия B при момчетата до 16 години. България трябваше да приеме този шампионат през 2020 г., но заради пандемията от коронавирус ФИБА отмени всички шампионати при подрастващите. Първенството ще се проведе от 12 до 21 август в три зали.

20-годишните ни национали ще се борят за класиране в Дивизия А в Тбилиси (Грузия) от 16 до 25 юли. В периода 30 юли – 8 август пък юношите до 18-годишна възраст ще премерят сили на европейското в Дивизия B, на което домакин е Орадея (Румъния).

Шампионатът при момичетата до 16-годишна възраст ще се проведе в Сараево (Босна и Херцеговина) от 5 до 14 август. Девойките до 18 години отново ще играят в Оберварт и Гюсинг (Австрия) от 23 юли до 1 август.

Завръщането на националките ни до 20-годишна възраст в елита на Европа ще бъде в Шопрон (Унгария), където Бордът на ФИБА Европа реши да се проведе шампионатът в Дивизия А.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани