9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНационални отбориФИБА постави България в шеста урна преди жребия за европейските квалификации

ФИБА постави България в шеста урна преди жребия за европейските квалификации

"Лъвовете" ще разберат съперниците си утре в 12.30 ч.

България попадна в шеста урна преди жребия за европейските квалификации. Той ще се проведе утре (8 август) от 12.30 ч. българско време в Мюнхен и ще бъде предаван пряко в YouTube.

„Лъвовете“ са в една урна с тимовете на Унгария, Естония и Нидерландия. Според регламента на ФИБА, сред съперниците им могат да бъдат състави от втора, трета и седма урна в една от групите B, D, F или H.

Общо 32 тима ще бъде разделени в осем групи с по четири. Срещите ще се проведат в три игрови прозореца – 19-27 февруари 2024 г., 18-26 ноември 2024 г. и 17-25 февруари 2025 г. Всеки тим ще има по два мача във всеки игрови прозорец.

Трите най-добри тима от всяка група, с изключение на тези, включващи домакините на Евробаскет 2025, ще се класират за шампионата на Стария континент, който ще бъде след две години. В групите, включващи домакините – Кипър, Финландия, Полша и Латвия, напред ще продължат съответно домакинът и двата най-добри състава.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани