13.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаФИБА Къп представи отборите за 2022/2023, не пропусна Балкан и Рилски

ФИБА Къп представи отборите за 2022/2023, не пропусна Балкан и Рилски

Българските тимове ще започнат своето участие в турнира утре

Тази седмица българските отбори ще започнат участието си във ФИБА Къп през новия сезон. От официалния сайт на надпреварата представиха всички тимове, включително Балкан и Рилски спортист.

Действащият шампион на България Балкан се завръща в турнира след четирите му поредни участия от 2017 до 2021 г. В последния си сезон в надпреварата (2020/2021 – б.а.) ботевградчани достигнаха до 1/4-финалите, където отстъпиха на руския Парма. В състава на „зелените“ има промени, сред които и привличането на Павлин Иванов от Рилски спортист„, припомнят от ФИБА за Балкан.

„Другият представител на България Рилски спортист отново е част от турнира, който не е непозната територия за него. 2022/2023 ще бъде шести за самоковци във ФИБА Къп, след като през 2020/2021 играха и в елиминациите. Те са класираха за редовния сезон чрез квалификация като щастливи губещи“, пишат за Рилецо анализаторите.

Утре (12 октомври) от 19.00 ч., в „Арена Самоков“ Рилски спортист ще се изправи срещу вицешампиона на Белгия от миналия сезон Мехелен в мач от група E, a в същия час в Балкан ще гостува на първенеца на Словакия за 2021/2022 Левице в двубой от група D.

Срещата между Рилски и Мехелен можете да гледате тук

Срещата между Левице и Балкан можете да проследите тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани