10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаБорислава Христова сред 8-те баскетболистки, готови да блестят в квалификациите за женската...

Борислава Христова сред 8-те баскетболистки, готови да блестят в квалификациите за женската Евролига

Българката и нейният Сепси ще се борят за място в редовния сезон на турнира в Белград

Борислава Христова попадна в престижна класация. Българката бе поставена сред 8-те баскетболистки, които са готови да заблестят в квалификациите за женската Евролига.

„След две впечатляващи години в Еврокъп, в които бележеше средно по 18 точки за Гожов, сега Борислава Христова ще допринася за Сепси, който ще печели от нейната мощ в нападение. Румънският шампион привлече състезателка, която може да вкарва по много различни начини, предлага истинско разнообразие и демонстрира класа с българския национален отбор. Възможността за изява чука на вратата на възпитаничката на Вашингтон Стейт и ако Сепси успее да продължи напред, вероятно именно крилото ще е в основата на този успех, или ще играе важна роля за него“, пише в сайта на ФИБА за Борислава Христова.

Сепси на Борислава Христова ще участва в квалификациите, които са съставени от два турнира и един плейоф. В надпреварата, в Белград, където и е румънският тим, ще се включат още Цървена Звезда и Олимпиакос.

Първият мач за Борислава Христова и Сепси в надпреварата ще бъде по-късно тази вечер от 22.00 ч., срещу гръцкия тим. Можете да проследите пряко срещата тук

Само победителят от турнира ще се класира в груповата фаза на Евролигата при жените. 

Елеонора Рангелова пък ще бъде технически делегат на квалификациите за Евролигата в Белград. Това потвърдиха от БФБ.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани