17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаУроците на легендата Желко Обрадович (видео)

Уроците на легендата Желко Обрадович (видео)

За да бъдеш треньор, трябва много да мислиш и да наблюдаваш баскетболистите си, вярва 64-годишният специалист

Легендарният наставник Желко Обрадович разкрива част от формулата на успеха, давайки ценни съвети. Носителят на 9 европейски корони с тимове като Партизан, Ховентут, Реал Мадрид, Панатинайкос и Фенербахче прави това в нова поредица на Евролигата, наречена „Лидер“.

Това, което харесвам, е моят отбор да използва качествата, които притежава, и да играе умно. Трябва да се приспособиш, трябва да помислиш за всичко и основно, според мен, малките детайли правят разликата”, вярва Желко Обрадович.

Беше чудесна възможност за мен да работя с моя професор Александър Николич. Той наистина се интересуваше от детайлите. Вероятно заради него държа много на тях”, подчертава 64-годишният специалист.

„Много е важно преди всичко как вашите играчи реагират на тренировките. Защото те са много важни. Ако се справяте добре на тренировка, ще се справите добре и по време на мачовете. Мразя тренировките, когато отборът ми не е концентриран. За да бъдеш треньор, трябва много да мислиш и да наблюдаваш баскетболистите си“, смята един от 50-те най-велики, допринесли за развитието на европейския баскетбол.

„Всеки ден е възможност да научиш нещо ново и да станеш по-добър. Вярвам, че е голяма привилегия, ако правиш нещо, което харесваш в живота си. Аз харесвам баскетбола. Много съм щастлив от това, че правя нещо, което толкова много обичам“, признава наставникът на Партизан.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани